Kalender - februar 2019

H.U.F.H.’s Vinterprogram

Mandag den 4. februar 2019 kl. 19.30
Inger Støjberg, Udlændinge- og integrationsminister.

”Christiansborg bag de tykke mure”

Se hele H.U.F.H.'s vinterprogram her (pdf).

’Litterær onsdag’ på Hammerum Friskole den 6. og 20. februar 2019 kl. 19.30:
Vi læser Lykke-Per af Henrik Pontoppidan.

Jeg har indtil nu tøvet med at holde litteraturaftener over en klassiker som Lykke-Per, fordi en klassiker ikke tilfældigt bærer sit navn: Den har givet anledning til meget, og der vil derfor være meget at læse og berette udenom selve værket, hvad vi ikke kan nå.

Men Lykke-Per er igen pga. filmatisering blevet højaktuel, og det har givet mange mod på at læse eller genlæse bogen. Det vil vi gerne bidrage til.

Alle er velkomne.
Kaffe og brød 50 kr. pr. gang.

Morten Kvist

Folkeoplysningsjubilæum
Højskoledage den 22. - 24. februar

En del af Herning Valgmenigheds folkeoplysende møder fejrer 100 års jubilæum februar 2019.
De begyndte som Midtjyske Menighedsmøder og varede dengang en uge. Siden kom det til at hedde »Vintermøde« i en tid, hvor ordet menighed havde en klang af lukkethed, og mødet blev skåret ned til fire dage. Nu kalder vi mødet for »Højskoledage i februar«, og det varer to eller tre dage.
De folkeoplysende møder har således ændret form efter tidens krav, ingen har i dag tid til at bruge fire dage eller en uge på at gå til foredrag, men indholdet: Oplysning om vigtige forhold til fællesskabets ve og vel, er det samme. At oplysningen er folkelig er ikke en reference til laveste fællesnævner, men at den handler om vores fælles kultur som fortid og fremtid.

Vi benytter jubilæet til at se fremad fra historiens sokkel, ’hvad hånden har formet, er åndens spor’.
Programmet er under udarbejdelse, men vi kan allerede nu sige, at der vil blive skrevet en ny sang med en ny melodi, at MidtVest Pigekor medvirker, at Vestjyllands nye forstander, filosof Anders Fogh Jensen vil være en af foredragsholderne, og at mødet begynder med en reception fredag den 22. februar kl. 17 i »Hakkelsesskæreriet « og slutter søndag med gudstjenesten.

Torsdag den 28. februar, torsdag den 7. marts og onsdag den 20. marts Bibellæsning på Hammerum Friskole
Tre aftener med læsning af Bibelen på Hammerum friskole.

Vi læser Markusevangeliet og Galaterbrevet, og hvad vi ellers måtte nå.
Jeg læser højt, og vi standser op undervejs for kommentarer og associationer. Der kræves ingen forberedelse.

Alle er velkomne.
Kaffe og brød 50 kr. pr. gang.

Morten Kvist

Marts